Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

Під Києвом ліквідовано чеченського генерала Магомеда Тушаєва з елітного підрозділу Кадирова

63 переглядів
Під Києвом ліквідовано чеченського генерала Магомеда Тушаєва з елітного підрозділу Кадирова

Під Києвом у районі гостомельського аеропорту українські збройні сили ліквідували чеченського генерала Магомеда Тушаєва. Він був керівником 14-го моторизованого полку нацгвардії Чечні – найбільш елітного підрозділу Кадирова.

Про це OBOZREVATEL повідомили джерела у Службі безпеки України. Разом із ним знищено й усю колону.

Про розгром противника розповів і один із полонених, уродженець Кемеровської області, ОМОНівець Євген Спиридонов. У мережі з’явилося відео його допиту ЗСУ (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

На ньому полонений розповідає, що 3 лютого їх відправили до Софіно нібито на навчання. Потім вони опинилися в Смоленську, де на них уже чекав полк Кадирова, яким керував Магомед Тушаєв і Хусейн Меджидов. 22 лютого росіянам сказали, що їх везуть до Білорусі для виконання спільних завдань із підрозділами країни. 23 лютого о 5-й ранку розпочався артобстріл території України з боку Білорусі.

“Ми проїхали через Прип’ять до Чорнобиля, там поставили завдання зайти на вулиці Києва, надати допомогу збройним силам у захопленні України. Ми не доїхали до Києва, всю нашу колону підірвали. Коли отямився, потрапив у полон“, – розповів полонений.

Як повідомляв OBOZREVATEL, український доброволець Сергій Коротких із позивним “Боцман” звернувся до бійців Рамзана Кадирова, які зібралися “йти на Київ”. Завдяки тому, що чеченці зовні значно відрізняються від слов’янських народів, з ними буде легко розправлятися.

Джерело: news.obozrevatel.com