Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Єпископ Віктор Бедь відслужив літію за Гетьманом України Богданом Хмельницьким до 426-річчя від дня його народження

67 переглядів

6 січня 2022 р., в молитовній кімнаті архієрейської резиденції в м. Ужгород, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України відслужив заупокійну літію за Богданом (Зиновієм-Богданом) Хмельницьким (06.01.1596 – 06.08.1657), українським патріотом, політичним, державним і військовим діячем, Провідником національно-визвольної боротьби української нації проти Королівства Польщі в 1648 – 1657 рр., Гетьманом України та очільником Української Держави (1648 – 1657), борцем на за національну і державну незалежність України в середині ХVІІ ст. до 426-річчя від дня його народження.

У молитві до Отця нашого Небесного владика Віктор Бедь молився за прощення всіх земних провин, допущенних з власної волі чи під примусом небіжчиком, дарування його світлій душі вічного спокою та життя у піднебессі.

Пресслужба Закарпатського обласного товариства
борців за незалежність України у ХХ столітті