Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Засідання виборчого штабу: Народний Рух України впевнено проходить до Ужгородської міської ради на виборах 25 жовтня

1243 переглядів

10 жовтня 2020 року, в м. Ужгороді, відбулося чергове засідання виборчого штабу Закарпатської крайової організації Народного Руху України на виборах депутатів до Ужгородської міської ради 25 жовтня 2020 року.

За даними незалежних соціологічних опитувань, станом на 10 жовтня, список кандидатів у депутати Ужгородської міської ради від Закарпатської крайової організації Народного Руху України сприймається позитивно і знаходить підтримку серед значної частини ужгородців – потенційних виборців. Понад 35 % опитаних позитивно оцінюють політичну партію «Народний Рух України» у минулому, та позитивно сприймають відновлення та активізацію її діяльності на Закарпатті та в Ужгороді на сьогодні.

Респонденти позитивно відгукуються про політичну та національно-демократичну діяльність Народного Руху України в кінці 80-х – початку 90-х рр. минулого століття, зокрема, і про таких політичних діячів РУХу і незламних борців за незалежність України, як В’ячеслав Чорновіл, Петро Скунць, Віктор Бедь – імена яких відомі та пам’ятні на Закарпатті та в Україні по сьогодні. Також респонденти позитивно сприймають персональний список кандидатів у депутати Ужгородської міської ради від Закарпатської крайової організації Народного Руху України, який є насправді відкритий і широко оприлюднений без приховування жодної особи та складається із гідних містян, які представленні різною віковою категорією, належним фаховим та освітнім рівнем підготовки, мають відповідний життєвий досвід, чітко визначену національно-патріотичну позицію та чесну репутацію, щирі у спілкуванні та перспективні для управлінської діяльності. Виборцям імпонує, що до списку кандидатів у депутати включено представників різних галузей діяльності – юристи, підприємці, економісти, учителі, викладачі, науковці, екологи, спортсмени-тренери, працівники культури, працівники закладів охорони здоров’я,  працівники туристичних агенцій, учасники бойових дій в російсько-українській війні 2014 – 2020 рр. та ветерани національно-визвольних змагань кінця 80-х – початку 90-х рр. минулого століття.

Під час засідання виборчого штабу, участь у обговоренні поточних питань виборчого процесу прийняли Віктор Бедь, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України, Михайло Басараб, голова Закарпатського відділення Української Гельсинської Спілки, Олександр Черепаха, заступник голови ЗКО НРУ, Галина Ігнасевич, громадська діячка, а також кандидати у депутати Ужгородської міської ради від РУХу: Андрій Фартушок, Марія Жабляк, Сергій Бєлий, Костянтин Варі, Віктор Бедь, Віктор Лоцов, Віктор Гачкайло, Антоніна Вчорашня, Едвард-Ласло Река, Юліан Бедь, Олександр Сазонов, Наталія Сватюк, Михайло Гаврилець, Віктор Понзель та Едуард Довбиш.

З усіх питань порядку денного було ухвало відповідні рішення.

Пресслужба ЗКО НРУ.