Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Зеленський призначив начальника Департаменту контррозвідки СБУ: що про нього відомо

72 переглядів
Зеленський призначив начальника Департаменту контррозвідки СБУ: що про нього відомо

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо призначення начальника Департаменту контррозвідки Служби безпеки України. Новим керівником відомства став Олександр Поклад.

Про це йдеться у відповідному наказі глави держави №606/2021 від 30 листопада 2021 року. Олександр Поклад змінив на посаді звільненого напередодні Олександра Руснака.

За інформацією видання ZAXID, раніше Олександр Поклад працював начальником 5-го управління Департаменту контррозвідки Служби безпеки України. Також він керував спецоперацією із затримання співробітника управління “К” СБУ Юрія Расюка та генерал-майора відомства Валерія Шайтанова, підозрюваного у роботі на спецслужбі Російської Федерації.

Також президент Зеленський призначив начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. Згідно з указом президента №605/2021 відомство очолив Ілля Вітюк.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 29 листопада зі Служби безпеки України (СБУ) звільнили Олександра Руснака, який обіймав посаду керівника департаменту контррозвідки з вересня 2019 року.

Напередодні у СБУ заявили, що розпочали розслідування ймовірного державного перевороту в Україні, про яке заявив президент Зеленський на прес-марафоні 26 листопада. Хто саме його фігуранти, поки що не уточнюється. Провадження відкрито за частиною 1 статті 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Джерело: news.obozrevatel.com