Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Путін нагородив орденом главу МЗС Угорщини Сійярто, що блокує Україну в НАТО

59 переглядів
Путін нагородив орденом главу МЗС Угорщини Сійярто, що блокує Україну в НАТО

Про це йдеться у відповідному указі президента РФ №659 від 18 листопада 2021 року.

Сійярто отримав орден за “значний внесок у розвиток російсько-угорських відносин та промислово-інвестиційного співробітництва”.

Раніше глава МЗС Угорщини неодноразово звинувачував Україну у нібито “утисках прав нацменшин” на Закарпатті. Він заявляв, що всебічно блокуватиме співпрацю України та НАТО, поки це питання не буде вирішено.

Влітку Петер Сійярто під час дебатів у ПАРЄ стверджував, що угорським політикам та представникам, які є присутніми у списку “Миротворця”, начебто загрожує помста.

“Глава МЗС Угорщини Сіярто неодноразово засуджував українські закони про мову та освіту. Його труди не лишилися не поміченими: Путін нагородив його орденом Дружби. Звісно, “за великий особистий внесок у розвиток російсько-угорських відносин”. І все це на тлі санкцій, умисно спланованої Росією “мігрантської кризи” та нового загострення між кремлем та ЄС, членом якого є Угорщина”, – написав у фейсбуці колишній віцепрем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко.

Джерело: zakarpattya.net.ua