Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь відслужив літію за жертвами угорської окупації частини Карпатської України в листопаді 1938 р.

93 переглядів

12 листопада 2021 р., Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ століття, в кафедральному храмі апостола українського Андрія Первозваного в м. Ужгород (вул. Ференца Ракоці, 18 А) відслужив літію за українськими жертвами окупації частини Карпатської України (Закарпаття), зокрема, міст Ужгород, Мукачево та Берегове 2 – 12 листопада 1938 р., в наслідок рішень Першого Віденського арбітражу та зговору пронацистського, нацистського і фашистського режимів Королівства Угорщини, Третього Рейху (Німеччини) та Італії з Великою Британією та Францією (за результатами Мюнхенської змови 30 вересня 1938 р.).

У молитві до Отця нашого Небесного владика Віктор Бедь молився за спасіння душ всіх спочилих у Бозі українських жертв угорської окупації частини Карпатської України (Закарпаття) у листопаді 1938 р.

Пресслужба Закарпатського обласного товариства
борців за незалежність України у ХХ столітті