Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Заява Проводу Закарпатської крайової організації Народного Руху України щодо політичної кризи в Закарпатській обласній раді

904 переглядів

Заява Проводу Закарпатської крайової організації Народного Руху України щодо політичної кризи в Закарпатській обласній раді

У зв’язку із виникненням штучно створеної політичної кризи в Закарпатській обласній раді в наслідок демократичного переобрання голови облради Олексія Петрова, представника політичної партії «Слуга народу» та подальшого зриву засідань сесій облради, Провід Закарпатської крайової організації Народного Руху України заявляє наступне:

  1. Закарпатська крайова організація Народного Руху України першою заявила протест та звернулася із відповідними зверненнями до керівництва Закарпатської обласної ради, її партійних депутатських фракцій, Закарпатської обласної державної адміністрації, найвищих посадових осіб державної виконавчої влади та широкої громадськості з вимогою про недопустимість прийняття облрадою антинародних проєктів рішень, щодо спроби ліквідації 15-ти спеціалізованих медичних закладів, 3-х спеціалізованих закладів позашкільної освіти та обласної бібліотеки для дітей та юнацтва на Закарпатті. Відтак дане питання набуло широкого розголосу, обговорення та резонансу, що унеможливило надалі, за активної участі консолідованих політичних і громадських сил краю, а також більшості депутатів Закарпатської обласної ради, ухвалити вищезазначені антинародні проєкти рішень. Що стало нашою спільною перемогою.
  2. Надалі, внаслідок політичної кризи, що виникла в Закарпатській обласній раді, більшістю голосів депутатів облради від різних політичних партій було усунуто (шляхом демократичного голосування) з посади голови облради Олексія Петрова, що підтримується широкою громадськістю Закарпаття, та, зокрема ,Закарпатською крайовою організацією Народного Руху України.
  3. Провід Закарпатської крайової організації Народного Руху України засуджує деструктивні дії з боку будь-яких політичних сил та фракцій політичних партій в облраді щодо блокування сесії Закарпатської обласної ради та зриву її повноцінної роботи.
  4. З метою недопущення подальшого загострення політичної кризи в облраді, що негативно може відобразитися на політичному, економічному, культурному житті краю та викликає соціальну нестабільність і напруженість, закликаємо депутатів Закарпатської обласної ради припинити міжпартійні та міжфракційні чвари, консолідуватися і невідкладно провести сесію і обрати нове керівництво Закарпатської обласної ради, а за потреби, провести і ротацію керівництва постійних депутатських комісій. І таким чином нормалізувати роботу Закарпатської обласної ради в інтересах всіх закарпатців.
  5. Одночасно, звертаємося до депутатського корпусу Закарпатської обласної ради невідкладно вжити необхідні заходи та виділити додаткові кошти на забезпечення належного функціонування закладів охорони здоров’я на Закарпатті, з метою протидії поширенню пандемії коронавірусу «COVID-19» та його мутацій, зокрема, і щодо забезпечення медичних закладів киснем у необхідних об’ємах.

Сподіваємося, що більшість депутатів Закарпатської обласної ради поставить життєві інтереси мешканців краю вище своїх вузько партійних та комерційних інтересів.

За дорученням Проводу
Закарпатської крайової організації НРУ

Віктор Вк. БЕДЬ,
голова Закарпатської крайової організації
Народного Руху України

м. Ужгород,
08.11.2021 р.

  1. P. S.: Дану Заяву Проводу Закарпатської крайової організації Народного Руху також підтримали:

Закарпатське обласне товариство борців за незалежність України у ХХ столітті (голова Віктор БЕДЬ);

Закарпатська організація ВО «Ветеранське об’єднання Українська Гельсинська Спілка» (голова Михайло БАСАРАБ);

Християнсько-народна спілка Закарпаття (відповідальний секретар Антоніна ВЧОРАШНЯ);

Закарпатський осередок ВГО «Молодий Народний Рух» (голова Віктор ПОНЗЕЛЬ);

ГО «Молодь Закарпаття» (голова Іван КЕЛЕЧЕН).