Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Перший голова РУХу на Свалявщині адвокат Михайло Турок удостоєний медалі «30 років відновлення незалежності України»

234 переглядів

30 жовтня 2021 р., в м. Свалява, відбулася дружня зустріч Віктора Бедь, народного депутата України І скликання, голови Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, почесного голови Закарпатської крайової організації Народного Руху Україниз побратимом по спільних українських національно-визвольних змаганнях кінця 80-х – початку 90-х рр. минулого століття Михайлом Турок, першим головою Свалявської районної організації Народного Руху України в 1989 – 1991 рр., головою Свалявської міської ради в 1994 – 1998 рр., адвокатом.

В ході зустрічі побратими згадали період спільної боротьби за відновлення державної незалежності України та проти московського комуністично-радянського тоталітаризму в 1989 – 1991 рр.

Відтак, за заслуги перед українською нацією та Державою Україною, участь в українських національно-визвольних змаганнях кінця 80-х – початку 90-х рр. ХХ століття, особистий внесок у відновлення державної незалежності України (24 серпня 1991 р.) та з нагоди Славного ювілею – 30-річчя відновлення незалежності України, Віктор Бедь від Товариства імені борців за незалежність України та Закарпатської крайової організації НРУ удостоїв Михайла Турок медалі «30 років відновлення незалежності України».

Зустріч пройшла у дружній та теплій обстановці.

Пресслужба ЗКО НРУ