Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Ряд ветеранів борців за незалежність України з Тячівщини удостоєні медалі «30 років відновлення незалежності України»

388 переглядів

30 жовтня 2021 р., в м. Тячів, відбулася дружня зустріч Віктора Бедь, народного депутата України І скликання, голови Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, почесного голови Закарпатської крайової організації Народного Руху України з рядом побратимів по спільних українських національно-визвольних змаганнях кінця 80-х – початку 90-х рр.  минулого століття з Тячівщини, активістами Тячівської районної організації Народного Руху України в 1989 – 1991 рр.

В ході зустрічі побратими згадали період спільної боротьби за відновлення державної незалежності України та проти московського комуністично-радянського тоталітаризму в 1989 – 1991 рр.

Відтак, за заслуги перед українською нацією та Державою Україною, участь в українських національно-визвольних змаганнях кінця 80-х – початку 90-х рр. ХХ століття, особистий внесок у відновлення державної незалежності України (24 серпня 1991 р.) та з нагоди Славного ювілею – 30-річчя відновлення незалежності України, Віктор Бедь від імені Товариства борців за незалежність України та Закарпатської крайової організації НРУ нагородив ряд побратимів з Тячівщини медаллю «30 років відновлення незалежності України». Зокрема, високої відзнаки були удостоєні:

  1. Лега Валентина Миколаївна.
  2. Первой (Орос) Катерина Михайлівна.
  3. Форкош Микола Людвікович.
  4. Шушвал Олександр Васильович.
  5. Юрко Василь Васильович.
  6. Молнар Наталія Володимирівна.
  7. Борбель Шандор Шандорович.

Нагороди було вручено як безпосередньо під час зустрічі, так і через уповноважених осіб, тим із ветеранів борців за незалежність України, які з поважних причин не могли прийняти участь у зустрічі.

Зустріч пройшла у дружній та теплій обстановці.

Пресслужба ЗКО НРУ