Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

FT розповіла про випробування Китаєм гіперзвукової ракети: здатна нести ядерну зброю

71 переглядів
FT розповіла про випробування Китаєм гіперзвукової ракети: здатна нести ядерну зброю

Китай провів випробування гіперзвукової ракети в серпні цього року. П’ятеро людей, які знали про її запуск, розповіли, що вона може нести ядерний заряд.

Ракета, яку запустили військові, не влучила в ціль, пише Financial Times. Вона не долетіла до призначеної точки приблизно 32 кілометри.

Повідомляється, що китайська ракета пройшла через низькоорбітальний простір, обігнула Землю, а потім знизилася, щоб уразити ціль.

Свідки запуску заявили, що КНР значно краще просунулась у галузі гіперзвукової зброї, ніж вважали в Сполучених Штатах.

Зазначимо, що такі ракети здатні здійснювати маневри вже під час польоту, через що їх складніше відстежити та знищити. Таким чином, вони можуть допомогти Пекіну “нейтралізувати” системи протиракетної оборони США.

Експерт із політики Китаю в галузі ядерної зброї Тейлор Фрейвел додав, що це випробування ще не означає, що в Піднебесній дійсно почнуть використовувати таку зброю, проте навіть розробка такої ракети – це дестабілізувальний фактор.

Реакція СШАПрессекретар міністерства оборони США Джон Кірбі зазначив, що в Пентагоні стурбовані тим, як Китай нарощує і розвиває свій військовий потенціал. Там вважають, що такі дії Пекіна тільки посилюють напругу і в регіоні, і за його межами.

Джерело: news.obozrevatel.com