Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Єпископ Віктор Бедь удостоїв українського патріота, підпільника УПА Йосипа Гевчука ордена «30 років відновлення державної незалежності України»

317 переглядів

В числі незламних борців за незалежність України з кінця 50-х – до початку 90-х рр. минулого століття є і постать воїна-підпільника Української Повстанської Армії, українського патріота, на сьогодні мешканця м. Кривий Ріг Йосипа Миколайовича Гевчука. Про героїчний та подвижницький життєвий шлях якого нещодавно, зокрема, було висвітлено інформацію в матеріалі Віктора Орел у інтернет-виданні «Останній бастіон»: Підпільник Йосип Гевчук: Державних нагород не маю, але я помру патріотом, націоналістом, воїном УПА// https://bastion.tv/pidpilnik-josip-gevchuk-derzhavnih-nagorod-ne-mayu-ale-ya-pomru-patriotom-nacionalistom-voyinom-upa_n41471

Ознайомившись з матеріалами про подвижницький життєвий шлях борця за незалежність України Йосипа Гевчука, в режимі телефонного зв’язку, з ним познайомився та налагодив спілкування єпископ Мукачівський і Карпатський Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина,голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті Віктор Бедь.

Відтак, за заслуги перед українською нацією та Державою Україною, участь в українських національно-визвольних змаганнях початку 50-х – початку 90-х рр. минулого століття, особистий внесок у відновлення державної незалежності України (24 серпня 1991 р.) та з нагоди Славного ювілею – 30-річчя відновлення незалежності України, Преосвященніший владика Віктор Бедь удостоїв Йосипа Миколайовича Гевчука ордена «30 років відновлення державної незалежності України».

Відповідну високу нагороду українському патріоту Йосипу Гевчуку було вручено доставкою кур’єра 2 жовтня ц. р.

Пресслужба Закарпатського обласного товариства
борців за незалежність України у ХХ столітті