Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

В кафедральному храмі ПЦУ в м. Ужгород молилися за мир і благополуччя, та молитовно вшанували пам’ять борців за незалежність України до 30-річчя відновлення незалежності України та 32-ї річниці створення НРУ

69 переглядів

25 вересня 2021 р., в рамках урочистих громадських заходів з відзначення 30-річчя відновлення державної незалежності України (24 серпня 1991 р.), 32-ї річниці створення Народного Руху України (8-10 вересня 1989 р.) та Закарпатської крайової організації НРУ (23 вересня 1989 р.), в кафедральному храмі апостола українського Андрія Первозваного Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України в м. Ужгород (вул. Ф. Ракоці, 18 А) було відслужено молебень за мир, відвернення хвороб та благополуччя в Україні, а також заупокійну літію за всіма полеглими і спочилими у Бозі, у різні віки і часи, і у наші дні, борцями за незалежність України.

Участь молебні та заупокійні літії прийняли представники Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, Народного Руху України, зокрема, його Закарпатської крайової організації, Християнсько-народної спілки Закарпаття, Закарпатського осередку ВГО «Молодий Народний Рух», ГО «Молодь Закарпаття» та запрошені гості.

Серед почесних гостей – Андрій Корнат, голова Народного Руху України та Ігор Мартинюк, керівник Апарату Центрального Проводу НРУ.

Богослужіння очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина та Ужгородської української богословської академії, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації НРУ у співслужінні протоієрея Олександра Смоліна, протоієрея Юрія Гала та протодиякона Івана Жабляка.

Богослужіння супроводжувалося співом архієрейського кафедрального церковного хору під керівництвом регента Марії Жабляк.

Після завершення богослужіння з вітальним архієрейським словом до присутніх звернувся Преосвященніший владика Віктор Бедь, який привітав всіх зі Славним ювілеєм 30-річчя відновлення державної незалежності України, 32-ю річницею створення Народного Руху України та Закарпатської крайової організації НРУ, та наголосив на безсмертності та святості подвигу полеглих і спочилих у Бозі борців за незалежність України.

Пресслужба МКЄ ПЦУ