Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

На Донбасі вбили бійця ЗСУ, ще 10 отримали поранення і травми: всі подробиці

63 переглядів
На Донбасі вбили бійця ЗСУ, ще 10 отримали поранення і травми: всі подробиці

Збройні формування Росії 11 вересня різко збільшили кількість обстрілів на Донбасі. Внаслідок ворожого вогню загинув один український військовослужбовець, осьмеро отримали поранення і ще двоє – бойові травмування.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці штабу ООС. Всього з початку доби зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню.

Карта обстрілів на Донбасі.

В районі Новогнатівки і Верхньоторецького ворог застосовував заборонені Мінськими домовленостями 122-мм артилерійські системи.

Біля Золотого-4 обстріли велися з ручних протитанкових і підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу Старогнатівки терористи застосовували протитанкові гранатомети.

В районі Талаківки окупанти відкрили вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

Біля Нью-Йорка терористи скинули з безпілотника 82-мм міни і відкрили вогонь з протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

Також в Донецькій області ворожі безпілотники перетинали лінію розмежування.

Таким чином, через дії окупантів один боєць загинув. Ще восьмеро воїнів отримали осколкові поранення і двоє – бойові травмування. Постраждалих доправили у госпіталь, троє з них у стані середньої тяжкості, інші – в задовільному.

Захисники України відкривали у вогонь відповідь по терористах.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що військові на Донбасі готуються до загрози повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації. За його словами, бойовики тільки у вересні 59 раз порушили режим припинення вогню.

“В результаті обстрілу один захисник загинув, 13 отримали поранення, ще вісім – бойові травми. Щиро співчуваю близьким і рідним загиблого. За даними нашої розвідки, втрати ворога – шестеро убитих і 12 поранених”, – зазначив він.

Пост штабу ООС.

Джерело:incident.obozrevatel.com