Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

У Білому домі озвучили головні очікування від зустрічі Зеленського з Байденом

56 переглядів

У Білому домі озвучили головні очікування від зустрічі Зеленського з Байденом

Зустріч президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка пройде 1 вересня згідно з часовим поясом США, охопить три основні теми щодо подальших перспектив співпраці Вашингтона з Києвом. Зокрема, йдеться про оборону, енергетику та продовження вектору реформ.

Про це розповіли в адміністрації американського президента. Зустріч на вищому рівні закріпить статус партнерства між країнами, а вже з осені почнеться низка дипломатичних аудієнцій, яка укладе свого роду кодекс із викладеною стратегією.

На сьогоднішній зустрічі Байден, за інформацією Білого Дому, схвалить новий пакет допомоги в оборонній галузі України в розмірі 60 млн дол. Тут же буде передбачено посилення співробітництва з безпеки в Чорному морі, обміну кібернетичною інформацією та розвідувальними даними та всіма супутніми сегментами, необхідними в протистоянні російській армії.

Зеленський представить Байдену ініціативу для розвитку плану трансформаційних реформ в Україні. Американський президент заявив про готовність надавати максимальне сприяння реформам, спрямованим на побудову демократичної державної системи, яка відкидає корупцію і закриту судову систему.

Саме з реформ буде витікати подальша перспектива з інвестицій в енергетичну сферу. Зеленський і Байден поговорять щодо скорочення викидів парникових газів, викладуть альтернативні програми з протидії зміни клімату, а також обов’язково розглянуть наслідки запуску систем “Північного потоку-2”, зазначили в Білому домі.

Джерело: news.obozrevatel.com