Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Ющенко назвав українців “квазінацією” і розповів, чого не вистачає країні. Відео

81 переглядів

Ющенко назвав українців 'квазінацією' і розповів, чого не вистачає країні. Відео

Третій президент України Віктор Ющенко заявив, що українці за 30 років незалежності ще не змогли стати повноцінною нацією. Громадянам України для цього ще бракує багатьох речей.

Про це Ющенко сказав в інтерв’ю журналістці Наталії Влащенко. Слабкі національні процеси є головною нашою бідою, вважає колишній глава держави і називає українців “квазінацією”.

“Я повинен відверто, без глибоких коментарів, сказати: ми ще квазінація. Багато того, що характерно для здорової, сильної та консолідованої нації, у нас немає”, – сказав Віктор Ющенко, відповідаючи на запитання журналістки про найбільшого ворога України.

За словами колишнього глави держави, передусім потрібно формувати глибоку національну самосвідомість, тому саме ці питання сьогодні потрібно винести на порядок денний.

“Від цього тільки сила набирається”, – зазначив він.

Водночас Ющенко назвав п’ять речей, якими країна може пишатися як здобутками за роки незалежності. За словами третього президента, це: посилення національного самоусвідомлення, розвиток політичних інститутів, зміцнення ринків, потужна армія та політика безпеки, а також поява національної церкви.

Джерело:obozrevatel.com