Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

«Ви тепер є єдині». Патріарх Варфоломій на форумі ветеранів привітав Україну із Днем Незалежності

61 переглядів

Вселенський Патріарх Варфоломій виступив на форумі волонтерів та ветеранів, який відбувся у неділю, 22 серпня у Києві. Він взяв слово наприкінці шестигодинного форуму, одразу після виступу президента Володимира Зеленського. Патріарх привітав президента і всіх українців з Днем Незалежності, а також благословив ветеранів і волонтерів, які захищають Україну. Речник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря назвав виступ Вселенського Патріарха 

Вселенський Патріарх Варфоломій виступив на форумі волонтерів та ветеранів, який відбувся у неділю, 22 серпня у Києві.

Він взяв слово наприкінці шестигодинного форуму, одразу після виступу президента Володимира Зеленського. Патріарх привітав президента і всіх українців з Днем Незалежності, а також благословив ветеранів і волонтерів, які захищають Україну.

https://youtube.com/watch?v=KSjjUwg3b2w%3Fstart%3D2%26feature%3Doembed

Речник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря назвав виступ Вселенського Патріарха “символічним свідченням любові й поваги до України та страждань і звитяги її дітей”.

Нижче Релігійна правда публікує текст промови Патріарха Варфоломія.

— Нехай вся слава і вшанування будуть надіслані нами Богові, який об’єднав Київську Русь більше тисячі років тому і подарував незалежність [Україні] 30 років тому. Тому чудово, що саме зараз ми знову очолюємо справу автономії і свободи.

Ми згадуємо тих військових, добровольців і лікарів, які захищали цю благородну землю, починаючи від 2013 року. І сьогодні ми визнаємо і шануємо тих, хто служив у Збройних силах, ми також шануємо і згадуємо тих, хто віддав найбільшу жертву за свою країну, свою націю. Нехай вічно святиться їхня пам’ять.

Сьогодні Церква Константинопольська, яка тепер є сестринською Церквою новосформованої Православної Церкви України, надсилає своє благословення вашій древній країні, яка постійно оновлюється, яка омита століттями крові, великих страждань і великої жертви. Але ця земля надала слов’янським народам все, і святу православну віру у всій своїй красі і безкінечній мудрості.

Вселенський Патріархат надсилає благословення початку автокефалії України для того, щоб цей ранішній розкол був нарешті залікований новим духом єдності і новою незалежною Церквою, щоб вона зрештою виконала свою древню місію. Це було зроблено як рішення, яке було ухвалене на Вселенській раді у квітні 2016 року. І це символічне лікувальне мастило має залікувати наші рани і більше не слугувати розколу.

Ми шануємо героїв, надсилаємо благословення усім, хто доклав своїх зусиль і жертви для встановлення миру і припинення конфлікту.

Православна християнська Церква є провідником вчення миру і справедливості. Тому віра православних українців долучається до цих соціально-культурних, релігійних і також політичних подій і досвіду. Це є центральною правдою і істиною нашої святої віри – що саме віра Христа об’єднує мир прощенням.

Слово “об’єднання” має звучати в кожному куточку України, яка є вільною і незалежною. Саме завдяки тому, що її захисники проявили справжню мудрість, стійкість, благами свободи користуються всі українці, які також тепер символічно помазані нашою Церквою. Ви тепер є єдині. За таку любов до своєї Батьківщині, за те, що ви служите їй тілом і духом – це дійсно відзнака для кожного справжнього патріота.

Ми надсилаємо вітання президенту Володимиру Зеленському і молимося, щоб благословення Боже продовжувало бути з Україною і вести народ України до ще більшої слави.

Ми молимося за посилення усіх міжрелігійних і міжкультурних ініціатив в Україні. Тому що вони призводять до більш цілісного, мирного і конструктивного суспільства. Вселенська Церква сприяє такому діалогу і готова допомагати Україні в досягненні такої відкритості та інклюзії.

Ми пам’ятаємо, як Україну захищали її діти, і ми всім цим сміливим душам надсилаємо благословення материнської Церкви Константинополя, яка є Матір’ю вашого духовного життя і захисником ваших релігійних свобод.

Ми піднімаємо свій голос до Бога і просимо за дітей і за дітей їхніх дітей, і молимося за милосердя і мудрість безкінечну. Нехай Бог завжди дає силу, притулок і спасіння зараз і завжди і до кінця часів.

Джерело:religionpravda.com.