Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

У МОЗ розповіли, коли може початися новий спалах COVID-19, і озвучили план щодо вакцинації

59 переглядів
Ігор Кузін розповів про плани щодо вакцинації в Україні

Прогнозується, що в найближчі дні ситуація з коронавірусом в Україні не буде погіршуватися. Однак, якщо подивитися на статистику за серпень минулого року, ми перебуваємо перед піком захворюваності.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін. За його словами, зростання захворюваності на COVID-19 очікується в жовтні-листопаді 2021 року, передає “Укрінформ“.

Кузін розповів, що зараз Міністерство охорони здоров’я України робить все можливе, щоб локалізувати вогнища захворювання штамом Дельта, які є в країні. Для цього було посилено контроль за перетином кордону. Крім того, були введені нові алгоритми для контролю контактів вже інфікованих людей.

Головний санітарний лікар відзначив, що Дельта передається і розвивається швидше за інших варіантів коронавірусу, тому його спалах може статися швидше. Але нині є всі можливості для того, щоб цього не сталося. Насамперед це вакцинація, зазначив Кузін. Він також нагадав про важливість дотримання профілактичних заходів під час пандемії, таких як дотримання соціальної дистанції, використання антисептиків і захисних засобів.

За словами Кузіна, спалахи штаму Дельта в інших країнах реєстрували в організованих колективах, освітніх установах і серед туристів. Першу групу людей вакцинують на роботі, щоб уникнути поширення COVID-19. У школах та інших установах в Україні заборонили починати навчання, якщо щеплення отримали менш як 80% педагогів.

У МОЗ розповіли, що по всій країні наразі працюють близько 300 центрів вакцинації від коронавірусу і понад тисячу мобільних бригад. Вони роблять щеплення людям, які обмежені в пересуванні, тяжкохворим пацієнтам і організованим колективам. Кузін додав, що кількість щоденних щеплень від COVID-19 в Україні за минулі два місяці постійно зростала. За його словами, до кінця літа повинні зробити щонайменше 10 мільйонів щеплень з початку кампанії з вакцинації. Планується, що до січня 2021 року вакцинують 50% українців.

Джерело:covid.obozrevatel.com