Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

Нардепа Тищенка підловили на неправді про ціну перельоту з Ужгорода до Києва

76 переглядів

Під час нещодавнього візиту на Закарпаття народний депутат Микола Тищенко вчергове розповів про бюджетні перельоти зі столиці в Угород. Однак, журналістака видання «Бабель» Катерина Коберник, яка прилетіла з ним одним рейсом, спростувала цю інформацію і оприлюднила чимало цікавих речей із новітньої політичної біографії куратора закарпатських «слуг».

Одразу після вильоту з Києва, Тищенко згадав улюблену історію про те, як Порошенко на два місяці запустив літак в Ужгород: «А ми запустили реально, і у нас найдешевший квиток…»

— Мій квиток коштував 5 700 гривень в один бік, — заперечила журналістка. — Приблизно за ті ж гроші можна полетіти в Париж.

— Рейс поки збитковий?

Ми надіслали запит оператору рейсу компанії Windrose стосовно фінансової успішності рейсу, однак на момент виходу матеріалу відповіді не отримали.

Там, де Микола Тищенко, збитків не може бути.

«За півтори години я майже звикла, що Тищенко часто говорить про себе у третій особі і називає себе зіркою. Він дуже самолюбивий і не приховує цього.

На злітній смузі нас забирає новий мікроавтобус Merсedes. Усі місця займає команда Тищенка — це семеро людей. Серед них ще два колишні кандидати в Київраду за списком «слуг» — штатна помічниця Юлія Загинай (79 місце в списку) і позаштатний Дмитро Богдан (30 місце). Загинай працювала в ресторанах Тищенка, а Богдана підозрювали у «мінуванні» Олександрівської лікарні.

Вже в Ужгороді Тищенко веде бесіду з головою Закарпатської облради Олексієм Петровим про долю голови ОДА.

— А по адміністрації що? — запитує Петров.

— А що по адміністрації? — не розуміє Тищенко.

— У нас все зрозуміло, а там що робимо?

— Там ми робимо, як домовилися.

Очевидно, мова про Закарпатську облдержадміністрацію. З її головою Анатолієм Полосковим у Тищенка конфлікт. Помічник Володимир Пригладь намагається перервати розмову раніше, ніж секретний план по адміністрації стане відомий усім, але Тищенко продовжує.

— З цього питання у нас є концепція. Ми взяли паузу. Зараз з Давидом Довідка

Очевидно, йдеться про голову фракції СН Давида Арахамію.

 підготуємо історію…

На цих словах Пригладь починає голосно кахикати, але Тищенка все одно чути. Пригладь робить останню спробу і просить Петрова розповісти про успіхи області. Той розповідає.

— Завтра ми повинні поміняти голову наглядової ради Довідка

Мова про наглядову раду з комунального господарства Закарпатської облради.

 Чубірка Володимира.

Так, вони представники виконавчої влади, а я — парламенту. Як куратор Закарпаття я інформую президента та його офіс

Під час бесіди Тищенко неохоче спілкувався про причетність до бізнесу сестри з ремонту мосту через Дніпро в Києві.

фірми вашої сестри Юлії Тищенко за посередництва Комарницького отримували підряди на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.

Її чоловік Герман Блінов приїжджав на будівництво мосту і на регулярних планерках роздавав вказівки будівельникам?

Також стало відомо, що Тищенко щомісяця отримує 90 тисяч гривень на проїзд, і приховує це у своїй декларації, як і те, що переписав свою квартиру формально на свого помічника Олександра Сітака, з яким Тищенко має бізнес і живе у його квартирі.

Джерело:zaknovunu.info