Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

ЗСУ збільшують кількість фахівців американських “Хамві”

65 переглядів

Протягом тижня на базі однієї із військових частин автотехнічного забезпечення Озброєння Командування Сил логістики ЗС України відбулися курси підготовки фахівців технічного обслуговування та водіїв автомобілів HMMWV за участі представників Національної Гвардії США.

Про це у п’ятницю, 13 серпня, інформує пресцентр Генерального штабу ЗСУ.

Як зазначається, з водіями, інструкторами та техніками підрозділів провели заняття з питань:

  • експлуатації,
  • технічного обслуговування автомобілів HMMWV,
  • ознайомлення з сучасними приладами діагностування,
  • обслуговування та ремонту цих машин,
  • розробки програми управління організацією технічного обслуговування і програми підготовки водіїв.

Крім цього, спільно з американськими колегами були проведені заняття з практичного водіння автомобілів удень та у нічний час.

“Під час проведення курсів військовослужбовці, окрім набуття практичних навичок, обмінялись досвідом щодо питань експлуатації, ремонту, обслуговування та практичного водіння автомобілів HMMWV з урахуванням застосування їх у бойових умовах”, – інформує пресцентр ГШ ЗСУ.

Українські військові кажуть, що найкориснішим стало спілкування з іноземними партнерами та обмін власним досвідом.
Після закінчення курсів військовослужбовці-водії, інструктори та техніки підрозділів від видів, родів (сил) Збройних Сил України отримали відповідні сертифікати.

Нагадаємо, 15 січня Сполучені Штати Америки передали Сухопутним військам та Силам спеціальних операцій ЗСУ 20 позашляховиків HMMWV. Український флот в рамках цього ж траншу отримав 84 човни.
Броньовані позашляховики нового виробництва прибули до нашої держави морським шляхом зі Сполучених Штатів.

Джерело:novynarnia