Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь провів зустріч із зам. командира в/ч. Т 0300 ДССТ МО України з питань організації капеланської служби

102 переглядів

10 серпня 2021 р., в архієрейській резиденції в м. Ужгород, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті провів робочу зустріч із майором Василем Кравець, заступником командира з морально-психологічного забезпечення військової частини Т 0300 Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України з дислокацією в Закарпатській області.

В ході зустрічі було обговорено питання щодо організації капеланської служби та духовної опіки у підрозділах вище зазначеної військової части, військовим капеланом якої наказом по Держспецслужбі транспорту Міністерства оборони України призначено єпископа Віктора Бедь.

На завершення зустрічі владика Віктор Бедь подарував майору Василю Кравець богословську літературу українською мовою, іконку святого благовірного Петра Конашевича-Сагайдачного, Гетьмана України та надав йому архієрейське благословення.

Пресслужба МКЄ ПЦУ