Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРЕДСТАВИВ НОВИХ КОМАНДУВАЧІВ ПОВІТРЯНИХ СИЛ І ДШВ

81 переглядів

Президент Володимир Зеленський представив новопризначених командувачів Повітряних сил Миколу Олещука і Десантно-штурмових військ Максима Миргородського під час перебування на острові Зміїний у понеділок.

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

Спочатку Верховний Головнокомандувач заслухав доповідь командувача Військово-морських сил ЗСУ про морську ситуацію в зоні відповідальності, а потім представив генералів та офіцерів, призначених на керівні посади у ЗСУ.

«Моїми указами призначено на посади: командувача Повітряних сил – генерал-майора Миколу Олещука, командувача Десантно-штурмових військ – полковника Максима Миргородського», – сказав Зеленський.

Полковник Миргородський був командиром 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Він – перший учасник війни на Сході України, який став повним лицарем ордена Богдана Хмельницького.

«Також я погодив, і наказом міністра оборони призначено на посади: командувача оперативного командування «Південь» – генерал-майора Андрія Ковальчука, командувача оперативного командування «Схід» – генерал-майора Олега Мікаца, командувача оперативного командування «Захід» – полковника Сергія Літвінова, заступника начальника Генерального штабу – полковника Володимира Коваля. Це досвідчені офіцери, і, найголовніше, що є зараз нашим підходом, усі вони мають бойовий досвід», – наголосив президент.

Зеленський зазначив, що генерал-майор Ковальчук має звання Героя України, нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького. Під час активних боїв на Сході він командував 80-ю аеромобільною бригадою, є учасником оборони Луганського аеропорту. Був двічі поранений.

Генерал-майор Мікац з вересня 2014 року керував обороною Донецького аеропорту, вважається одним з ключових командирів у цих боях.

Полковник Літвінов за особистий внесок у зміцнення обороноспроможності Української держави, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм і зразкове виконання службових обов’язків нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Я знаю, що кожен з них на своїй посаді зробить усе, що від нього залежить, для захисту нашої Батьківщини», – переконаний глава держави.

Укази про призначення Олещука та Миргородського оприлюднені на сайті Президента.

Водночас іншим указом з посади командувача Повітряних сил ЗСУ звільнено Сергія Дроздова.

Зауважимо, що президент Володимир Зеленський здійснює робочу поїздку до Миколаївської та Одеської областей.

Зокрема, на острові Зміїний у Чорному морі президент разом із військовим керівництвом спостерігав за складовою командно-штабних навчань за участю командування об’єднаних сил Збройних Сил України та всіх видів і родів військ.

Як повідомляла “УМ”, на вихідних обладнання контролю за надводними та підводними цілями ворога встановили українські військові розвідники на острові Зміїний у Чорному морі

Джерело:umoloda