Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

Україна – не Росія: Кучмі – справедливий суд!

42 переглядів

9 серпня Леонід Кучма відзначає свій черговий день народження..
Замість подарунків – суспільство має виставити йому суворий рахунок.

За створення злочинної кланово-мафіозної системи Кучми-Януковича, за віддачу в багаторічний лізінг місцевому криміналітету Схід України, за знищення правосуддя, знищення армії та за системну корупцію, за тотальну фальсификацію виборів, за казкове збагачення за рахунок українського народу, за причетність до вбивства Гонгадзе, за викрадення та катування Олексія Подольского, за замах на депутата О. Єльяшкевича та за системне насильство проти політиків, журналістів та активістів .

Кучма – це Янукович та його Сім’я , це Лазаренко, це Кравченко та його “орли”, це Азаров, це Литвин, це Медведчук та Шуфрич, це Льовочкин, це Табачник, це Фірташ та Бойко, це Ківалов, це Ахметов та Єфремов та довгий список інших відомих його вихованців, спадкоємців та бізнес-партнерів по пограбуванню та руйнуванню України заради власного збагачення.

Сьогодні Кучма грає роль “миротворця” і це ганьба для України і величезна помилка Петра Порошенка. І Путін, і терористичні формування отримали додаткові важелі впливу для дестабілізації в нашій країні. Кучма повністю залежний від російської сторони і особисто від президента Путіна.

Ще 10 років тому Леонід Данилович передав їм «у розпорядження» і особисті, і державні таємниці, і безпосередньо свою команду. Від колишнього голови МВС Білоконя і першого заступника голови СБУ Сацюка і навіть свого головного завгоспа — керівника ДУСі Бакая до свого головного адміністратора Віктора Медведчука, який офіційно здобув титул кума Путіна. Тепер, коли і ростовський біженець — головний учень і наступник Кучми — Віктор Янукович (разом зі своїми силовиками) має відповісти за криваві злочини на Майдані і розв’язування жорстокої і шаленої бійні на сході України, «миротворча роль» Кучми фактично підігрує терористам і значно посилює їхні позиції. Адже Кучма теж причетний до відомих всьому світові резонансних злочинів.

Ще не так давно окремі члени його родини були нев’їзними до США, але їх вміння “купувати повагу за гроші”, на що звертала увагу NYT декілька років тому , дещо відтермінувала незворотність покарання Леоніда Кучми та створила ілюзію безкарності у донецьких учнів та подєльников Кучми…

Але його покарання все одне неминуче. Незважаючі на історичну “амнезію” (за гроші родини Кучми) багатьох прокурорів, суддів, журналістів, українських та західних політиків .

І Кучмі прийдеться платити по багатьох рахунках.
Поставати перед судом та каятися.
І отримувати справедливе покарання за скоєне.

Як і тим, хто ще рік тому святкував з Даниловичем в Італії 75-річний ювілей та відчував себе справжніми господарями життя.

А поки Система «Кучми-Януковича» продовжує існувати і після сотен смертей на Майдані та на Сході.
Система нікуди не зникла, а модифікувалась та озброїлася риторикою Майдану…

Гарною є ідея принести наручники під офіс приміщення фонду Кучми, яке знаходиться на вул. П.Орлика, в урядовому кварталі столиці. Поруч з офісом президента Петра Порошенка та напроти Верховного Суду України .
Приміщення власного фонду Кучма теж забрав у всіх нас. Раніше там знаходилось консульське управління МЗС. Але про це та й про “межигір’я” родини Кучми (а межигір’я Януковича опинилось в розпорядженні Федоровича саме завдякі Кучмі) розповім суспільству дещо пізніше…

В день народження Кучми маємо пам”ятати про не здані іспити по історії,..
Аби викорінити кучмізм і закласти невідворотні зміни..

Леонід Данилович, Україна – таки не Росія! Кучмі – справедливий суд!

Джерело:siver