Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Заява Народного Руху України! Українська мова в небезпеці!

384 переглядів

РІДНА МОВА В НЕБЕЗПЕЦІ!

Час від часу ворожі сили без успіху атакують українську мову. Стаємо свідками дивовижного факту коли очільник кремля українською мовою переконує недолугих, що така мова не існує. Парадоксально, що водночас реєструються поправки до законопроєкту 5551-2 згідно з якими російська мова “повертається” на телебачення.

РУХ закликає усі політичні сили, незалежно від політичних прапорів та гасел, стати на захист української мови – як у стінах парламенту, так і поза ним.

Ми обіцяємо розповісти виборцям про  кожного запроданця, який проголосує за  антиукраїнські правки. Українці повинні знати прізвища шкідників та «корисних дурнів», які нищать українську мову!

У часи Януковича Народний Рух України розпочинав підготовку до Всеукраїнського страйку на захист української мови. Історія може повторитися.

СЛАВА УКРАЇНІ!

Андрій КОРНАТ,
голова Народного Руху України            

14 липня 2021 р.