Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Суд арештував майно поплічника Медведчука нардепа Козака

59 переглядів

Печерський районний суд Києва арештував рухоме і нерухоме майно народного депутата від “Опозиційної платформи “За життя” Тараса Козака, якого оголошено в розшук за пособництво в державній зраді та розграбуванні національних ресурсів. Рішення ухвалили за клопотанням Офісу генпрокурора.

Про це повідомив Інтерфакс-Україна з посиланням на інформацію пресслужби Офісу генпрокурора.

“Печерський районний суд Києва за клопотанням Офісу генпрокурора ухвалив рішення про арешт рухомого і нерухомого майна Козака”, – йдеться в повідомленні ОГП.

11 травня СБУ провела обшуки у двох будинках Віктора Медведчука в Києві та в його кабінеті в офісі ОПЗЖ. Того ж дня Медведчука і Козака повідомили про підозру в зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму.

Козак підозру особисто не отримав, оскільки покинув територію України. Однак, як повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова, це не вплине на перебіг розслідування. Нардеп у матеріалах слідства фігурує як пособник, а Медведчук – як організатор.

20 травня Служба безпеки України отримала дозвіл суду на затримання Козака. Відомство оголошувало про те, що нардеп перебуває в Росії, хоча пізніше Медведчук сказав, що його колега з партії був у Білорусі.

Як раніше писав OBOZREVATEL:

  • 11 травня генпрокурорка Венедіктова повідомила, що підписала підозри двом народним депутатам України: Медведчуку та Козаку.
  • Того ж дня в будинок Медведчука на вулиці Монтажників у Києві з обшуками прийшла СБУ.

Джерело:news.obozrevatel