Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

Відбулись звітно-виборні Всеукраїнські Збори (З’їзд) Народного Руху України, на яких головою НРУ обрано Андрія Корната

394 переглядів

10 липня 2021 року, в м.Тернопіль, відбувся звітно-виборчий VI етап XXVII позачергових Всеукраїнських Зборів (З’їзду) політичної партії «Народний Рух України» на якому було обрано нове керівництво та накреслено завдання щодо подальшого розвитку РУХу .

З’їзд НРУ розпочався зі співу Державного Гімну України, який гучно проспівали делегати, які прибули зі всіх крайових (обласних) організацій Народного Руху України.

Відтак, Почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України, народний депутат України І скликання (1990 – 1994), єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь молитовно благословив делегатів та  роботу Всеукраїнських Зборів (З’їзду) НРУ.

Згідно порядку денного про роботу партії за звітний період прозвітувалися голова НРУ Віктор Кривенко та голова Центральної контрольно-ревізійної комісії Микола Степаненко. Після заслуховування звітів розпочалось висунення кандидатів на посаду голови НРУ на новий звітний період та обговорення звітів і висунутих кандидатів.

Кандидатами для обрання головою НРУ на новий звітний період було висунуто: Андрія Корната, Миколу Степаненка, Світлану Бевз, Івана Дутчака та Михайла Дорошенка. Віктор Кривенко свою кандидатури на посаду голови НРУ на новий звітний період не виставляв, натомість запропонував і підтримав обрати головою РУХу Андрія Корната.

Після обговорення та голосування, яке проводилося у відкритому режимі, за підтримки 78 % делегатів головою Народного Руху України на новий звітний період було обрано уродженця м. Червоноград Львівської області Андрія Володимировича Корната.

Андрій Корнат – у минулому голова ВГО «Молодий Народний Рух», заступник голови Народного Руху України, голова Львівської крайової організації Народного Руху України, депутат Львівської обласної ради від НРУ, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації.

Заступниками голови Народного Руху України, шляхом відкритого голосування, стали: Юрій Литвиненко (Київська ОО), Ігор Шумега (Івано-Франківська КО), Михайло Савчук (Тернопільська КО), Сергій Дзядик (Львівська КО), Дмитро Климук (Волинська КО), Андрій Брегін (Рівненська КО).

Також було обрано членів Центрального Проводу, Політичної ради та Центральної контрольно-ревізійної комісії НРУ.

Головою ЦКРК НРУ обрано Ореста-Мар’яна Курило (Львівська КО).

Почесним головою НРУ на новий звітний період обрано Віктора Кривенка, екс-голову Народного Руху України (2017 – 2021), народного депутата України VІІІ скликання (2014 – 2019).

Від Закарпатської крайової організації Народного Руху України участь у роботі З’їзду РУХу прийняли Віктор Бедь, Віктор Понзель та Іван Келечен.

Також від Закарпатської КО НРУ було обрано представників до колегіальних органів керівництва Народного Руху України на новий звітний період: до Центрального Проводу – Віктора Бедь та Віктора Вк. Бедь, та до Політичної ради – Віктора Бедь.

Після закінчення роботи VI етапу XXVII позачергових Всеукраїнських Зборів (З’їзду) політичної партії «Народний Рух України» відбулось перше засідання Центрального Проводу на якому було обрано керівника Центрального апарату партії, яким став Ігор Мартинюк.

Після співу Державного Гімну України роботу VI етапу XXVII позачергових Всеукраїнські Збори (З’їзд) Народного Руху України було закрито.

Пресслужба ЗКО НРУ