Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Україна може подумати про ядерний статус у разі невступу до НАТО, – посол Мельник

48 переглядів

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав західних партнерів надати Україні сучасне озброєння і негайно прийняти в НАТО. Адже на порядку денному інакше може постати питання відновлення нашою державою ядерного статусу.

Про це в четвер, 15 квітня, інформує сайт німецької радіостанції Deutschlandfunk.

Нинішню ситуацію в Україні Мельник назвав катастрофічною.

“За нашими даними, майже 90 тисяч військових (російських, – “Н”), а також їхні збройні системи були стягнені до кордону та в район окупованих Криму і Донбасу. Це розгортання – не просто гра м’язами. Ми маємо справу з найбільшим переміщенням військ у Російській Федерації з часу Другої світової війни”, – заявив дипломат.

На його переконання, щоби захистити себе, Україна потребує не тільки солідарності Заходу, але й найсучасніших систем озброєнь.

“Нам потрібні не лише гарні слова. Нам потрібна військова підтримка. Зокрема найсучасніші системи озброєння, щоби зміцнити нашу обороноздатність”, – заявив Андрій Мельник.

За словами посла, без підтримки і санкцій, які були введені після анексії Криму та під час війни на Донбасі, Україна, мабуть, не вижила би за останні сім років, але цього все ще недостатньо.

“Зараз нам також потрібні серйозні кроки. Німеччина є четвертим за величиною експортером зброї у світі, і я вважаю, що ФРН також могла би відмовитися від моралізаторської політики“, – сказав посол.

Мельник також наполіг, що Україна повинна негайно стати членом НАТО, щоби захиститися від російської агресії. Інакше Києву доведеться повернути на порядок денний питання ядерного статусу.

“Ми повинні зробити все можливе для того, щоби завтра чи післязавтра Володимир Путін нас не загарбав. Єдиною можливістю для цього є те, щоб Україна нарешті стала членом НАТО. Якби Україна була членом НАТО в 2014 році, то до анексії півострова і цієї жахливої війни на Сході ніколи не дійшло би”, – сказав він.

“В України немає іншого вибору: або ми є частиною союзу такого як НАТО і робимо свій внесок, щоб ця Європа стала сильнішою, або тоді у нас залишається єдина опція – озброюватись самим, і можливо, знову подумати про ядерний статус. Як інакше ми можемо гарантувати нашу оборону?”, – резюмував посол України в Німеччині.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що Сполучені Штати Америки повинні, окрім слів, ще щось зробити для того, щоб Україна стала членом НАТО.

Джерело: novynarnia.com