Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Український патріот академік Микола Мушинка удостоєний ордена «Честі та Доблесті» до 85-річчя від дня народження

97 переглядів

20 лютого 2021 р. виповнилося 85-років з дня народження Микола Івановича Мушинки, українського патріота, громадського і культурного діяча, захисника української національної ідеї, науковця-дослідника, українського і словацького фольклориста, літературознавця, мистецтвознавця, доктора філологічних наук, професора, академіка (дійсного члена) Національної академії наук України та багатьох інших академій світу.

Відтак, уповноважені представники української громадськості, освітніх та наукових установ, як і відповідних інституцій Словаччини та інших європейських держав, США, Канади, Австралії привітали ювіляра зі славною подією у його житті.

Зважаючи на заслуги перед Україною та боголюбивим українським народом, до раніше надісланих вітань ювіляру, спільним рішенням Преосвященнішого Віктора Бедь, єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України та Президії Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті Миколу Івановича Мушинку представлено до нагороди високою громадсько-церковною відзнакою.

За вияв високого патріотизму, відданість українській національній ідеї, багаторічну наукову, педагогічну і просвітницьку діяльність та з нагоди Славного ювілею – 85-річчя від дня народження, Миколу Івановича Мушинку удостоєно орденом «Честі та Доблесті».
Вручення нагороди, зважаючи на карантинні обмеження, буде проведено за погодження із ювіляром.

Пресслужба Закарпатського обласного товариства
борців за незалежність України в ХХ столітті