Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Представники ЗКО НРУ підтримали підприємців в Ужгороді та надіслали владі конструктивні пропозиції щодо організації роботи підприємців в умовах карантину

399 переглядів

31 березня 2021 р., уповноважені представники Закарпатської крайової організації Народного Руху України, прийняли участь у мирній акції протесту підприємців в м. Ужгород, яка проходила на пл. Народній, 4, з питань розблокування та організації роботи підприємців та господарюючих суб’єктів в умовах карантинних обмежень, з метою недопущення масового поширення пандемії коронавірусу COVID-19.

Зважаючи на те, що з одного боку необхідно уводити та дотримуватися карантинних заходів і обмежень, в умовах пандемії коронавірусу СОVID-19, Провід Закарпатської крайової організації Народного Руху України висловив свої конструктивні пропозиції щодо розблокування та організації роботи підприємців і господарюючих суб’єктів.

Зокрема, Провід ЗКО НРУ пропонує, в умовах карантинних обмежень:

  1. Вжити термінових та невідкладних заходів щодо масової вакцинації громадян.
  2. Проведення тестів на виявлення захворювання на коронавірус COVID-19 для всіх громадян повинні проводитися безоплатно, за рахунок державного бюджету та позабюджетних коштів України.
  3. Україна повинна негайно долучитися до міжнародних програм щодо закупки технологій та налагодження власного виробництва вакцин від смертельно небезпечних вірусів, зокрема і коронавірусу COVID-19.
  4. Держава та органи місцевого самоврядування повинні збільшити фінансування, щодо гідної оплати праці медичних працівників та  належного фінансового забезпечення органів охорони здоров’я  (медичних установ) з метою закупівлі в достатній кількості медикаментів, технічного обладнання, захисних засобів, спеціального транспорту та оплати енергопостачання.
  5. Робота підприємців та господарюючих суб’єктів має бути розблокованою, з встановленням розумних запобіжних карантинних заходів.
  6. Підприємцям та господарюючим суб’єктам мають бути компенсовані матеріальні втрати, внаслідок зупинення їх роботи під час дії обмежень в червоній зоні.
  7. Усім працівникам підприємницьких структур та господарюючих суб’єктів має бути невідкладно виплачено грошову компенсацію за час простою та не отримання заробітної плати в умовах карантинних обмежень в червоній зоні.
  8. Фінансові компенсації мають поширюватися на працівників як за основними місцем роботи, так і за сумісництвом та щодо працюючих пенсіонерів.
  9. Робота громадського та пасажирського транспорту місцевого сполучення в межах районів та області має бути відновленою, з встановленням розумних карантинних обмежень щодо перевезень пасажирів за кількістю посадочних і стоячих місць.

Участь у мирній акції протесту підприємців від ЗКО НРУ прийняли: Віктор Понзель, Антоніна Вчорашня, Роман Чийпеш, Віктор Вк. Бедь, Едуард Довбиш, Іван Келечен та інші.

Відтак, письмові пропозиції Проводу Закарпатської крайової організації Народного Руху України, з піднятих питань, надіслано поштою на розгляд керівництва Закарпатської обласної державної адміністрації.

Пресслужба ЗКО НРУ