Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

США схвалили продаж Україні системи ППО NASAMS на $285 млн

42 переглядів

США затвердили продаж Україні системи протиповітряної оборони NASAMS і пов’язаного з нею обладнання на суму $285 млн. Про це йдеться в повідомленні на сайті Агентства з кооперації в галузі оборони і безпеки (DSCA), яке входить до складу Міноборони. Підрядником виступить Raytheon Missiles and Defense.

Київ запросив один ЗРК із радаром AN/MPQ-64F1 Sentinel, пунктом управління, пусковою установкою, приймачами GPS, двигунами, генераторами та іншим обладнанням, а також запчастинами.

“Україні необхідно терміново збільшити свої можливості щодо захисту від російських ракетних та авіаційних ударів, – йдеться у заяві DSCA. – Придбання та ефективне розгортання цього потенціалу підвищить здатність України захищати свій народ та критично важливу національну інфраструктуру”.

Коли Росія вторглася в Україну в лютому 2022 року, протиповітряна оборона країни здебільшого складалася з літаків та засобів ППО радянських часів. З того часу українські сили ППО були значно посилені.

Пересувний зенітний ракетний комплекс NASAMS середньої дальності призначений для ураження повітряних цілей на малих та середніх висотах у будь-яких погодних умовах. У жовтні США передали Україні перші дві системи NASAMS, які вже використовують українську армію. Загалом США обіцяли передати Україні вісім таких систем. Наприкінці року США уклали контракт на 1,2 млн доларів із компанією Raytheon на закупівлю NASAMS для України. Ще один зенітний ракетний комплекс для Києва купила Канада .

Джерело:currenttime.tv