Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

В Ужгороді, за участі представників української громадськості, духовенства та влади молитовно вшанували День пам’яті жертв політичних репресій в Україні

222 переглядів

21 травня 2023 р., в м. Ужгород у сквері Небесної Сотні біля пам’ятника на честь полеглих жертв політичних репресій, за участі представників української громадськості, духовенства та влади було молитовно вшановано День пам’яті жертв політичних репресій в Україні.

До підніжжя пам’ятника на честь полеглих жертв політичних репресій в Україні було піднесено запалені поминальні лампадки та корзини із живими квітами.

Відтак, представниками духовенства Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України та Мукачівської греко-католицької єпархії Римського понтифікату було відслужено заупокійну літію за українськими жертвами політичних репресій.

Богослужіння очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військовий капелан, президент Карпатського університету імені Августина Волошина.

Після завершення поминального богослужіння, до присутніх звернулися: Преосвященніший владика Віктор Бедь, Роман Децик, Павло Федака, Михайло Басараб, Ольга Курнат, Антоніна Вчорашня та Володимир Матейко.

Участь у поминальному заході взяли представники духовенства Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України, Мукачівської греко-католицької єпархії Римського понтифікату, Карпатського університету імені Августина Волошина, Ужгородської української богословської академії, Закарпатського відділення Всеукраїнського товариства політично репресованих, Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, Закарпатського осередку Всеукраїнського ветеранського товариства Української Гельсинської Спілки, Закарпатської крайової організації Народного Руху України, Закарпатської крайової «Просвіти», Християнсько-народної спілки Закарпаття, ГО «Молодь Закарпаття», Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації, Закарпатської обласної ради, Ужгородської міської ради та небайдужої громадськості.

Пресслужба МКЄ ПЦУ