Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

Делегація Закарпатської крайової організації Народного Руху України прийняла участь в урочистостях на Красному Полі до 82-ї річниці проголошення Карпатської України

350 переглядів

15 березня 2021 р., в рамках відзначення 82-ї річниці проголошення державної незалежності Карпатської України (15.03.1939), на Красному Полі біля с. Рокосово Хустського району, за участі представників духовенства Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України, українських громадсько-політичних організацій, закладів вищої освіти, учасників бойових дій в російсько-українській війні 2014 – 2021 рр. та небайдужої громадськості було урочисто піднесено живі квіти до пам’ятного Хреста на честь полеглих героїв та оборонців Карпатської України (1939 – 1944) та її Президента о. Августина Волошина, запалено поминальні лампадки і відслужено молебень за Україну та заупокійну літію.
Богослужіння очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, народний депутат України 1-го скликання, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України у співслужінні протоієрея Анатолія Натолочного, священнослужителя кафедрального храму апостола українського Андрія Первозваного в м. Ужгород.
Після богослужіння Преосвященніший владика Віктор Бедь звернувся із архієрейською проповіддю до присутніх, та, зокрема, наголосив, що подвиг полеглих героїв Карпатської України є безсмертним і перед Богом, і перед українською нацією та Державою Україною, як безсмертним є і подвиг наших сучасників, українських воїнів-захисників, зокрема, Збройних сил України, добровольців, волонтерів та полонених, які мужньо і з честю боронять увесь український боголюбивий український народ, Державу Україну та Українську Церкву від новітніх московсько-путінських окупантів і терористів в російсько-українській війні 2014 – 2021 рр.
На пропозицію владики Віктора Бедь, всі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять полеглих українських героїв, які у різні віки і часи, віддали свої життя у боротьбі за національну і державну незалежність Держави України.
Відтак, Преосвященніший єпископ Віктор Бедь, за вияв патріотизму, мужності та героїзму в обороні України та боголюбивого українського народу в російсько-українській війні (2014 – 2021), та з нагоди 82-ї річниці проголошення Карпатської України, нагородив ряд українських воїнів-захисників і добровольців високими церковно-громадськими відзнаками.
Участь у святкових заходах на Красному Полі, окрім представників Закарпатської крайової організації Народного Руху України, також прийняли: представники Закарпатської крайової організації Народного Руху України, Християнсько-народної спілки Закарпаття, Закарпатської крайової «Просвіти», Закарпатського осередку «Молодий Народний Рух», Карпатського університету імені Августина Волошина, Ужгородської української богословської академії, Української асоціації студентів, українських воїнів-захисників і добровольців, зокрема, Добровольчого батальйону «Сонечко», учасників бойових дій в російсько-українській війні 2014 – 2021 рр. та небайдужої громадськості.

Пресслужба ЗКО НРУ