Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь відслужив заупокійну молитву за Романом Шухевичем, Головнокомандувачем УПА, до 73-х роковин його убивства катами московських спецслужб

40 переглядів

5 березня 2023 р., в молитовній кімнаті заміської архієрейської резиденції в с. Минай Ужгородського району, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією, військовий капелан, президент Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті відслужив ранкову заупокійну молитву за Романом Осиповичем Шухевичем (30.06.1907, Львів, Королівством Галичини і Володимирії, Західна частина України під окупацією Австро-Угорської імперії та Королівства Польщі – 05.03.1950, Білогорща під Львовом, Львівська область Української РСР під окупацією московського Союзу РСР), українським патріотом, політичним, державним і військовим діячем, Головнокомандувачем Української Повстанської Армії (1943 – 1950), Генерал-хорунжим, політично переслідуваним і репресованим польським (1930 – 1939) та московським комуністично-радянським окупаційними режимами (1944 – 1950), борцем за незалежність України у ХХ столітті, Героєм України, убитим катами Міністерства державної безпеки московського Союзу РСР (05.03.1950)  до 73-х роковин його убивства.

У молитві до Отця нашого Небесного Преосвященніший владика Віктор Бедь молився за прощення всіх земних провин, допущенних з власної волі чи під примусом небіжчиком, дарування його світлій безсмертній душі вічного спокою та життя у піднебессі.

Пресслужба Закарпатського обласного товариства
борців за незалежність України у ХХ столітті