Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь провів зустріч із українською патріоткою і борцем за незалежність України Лідою Сирота

88 переглядів

25 лютого 2021 р., Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського крайового товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України, в архієрейській резиденції в м. Ужгород, провів зустріч із Лідою Сирота, учасницею українських національно-визвольних змагань кінця 80-х – початку 90-х рр. минулого століття, ветераном і членом Закарпатської крайової організації НРУ в 1989 – 1992 рр., побратимкою по спільній боротьбі проти Московського комуністично-радянського тоталітарного окупаційного режиму Союзу РСР/КПРС та за відновлення державної незалежності України.

Під час зустрічі було обговорено питання душпастирської місії Церкви, духовно-патріотичного виховання молодого покоління українців та необхідності організації громадських заходів із відзначення 30-річчя відновлення державної незалежності України (1991 – 2021). Також сторони згадали спільну боротьбу за незалежність України в кінці  80-х – початку 90-х рр. минулого століття.

Під час зустрічі також були присутні побратима Антоніна Вчорашня, директор НДІ історії українських національно-визвольних змагань КаУ ім. Августина Волошина, відповідальний секретар Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, ветеран і член Проводу Закарпатської крайової організації НРУ та Віктор Понзель, перший помічник правлячого єпископа та ректора університету, голова Управи ЗКО НРУ, голова Закарпатського осередку ВГО «Народний Рух України».

Зустріч пройшла у дружній та теплій атмосфері.

Пресслужба ЗКО НРУ