Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

Провід Закарпатської крайової організації Народного Руху України створив Координаційну раду та обрав Маріана Токаря її головою

352 переглядів

18 лютого 2021 р., в м. Ужгород, відбулося чергове засідання Проводу Закарпатської крайової організації Народного Руху України.

На порядок денний було винесено наступні питання:

  1. Про створення Координаційної ради Закарпатської крайової організації, дорадчого колегіального органу ЗКО НРУ,  та обрання її голови.
  2. Про прийняття заяви-протесту щодо недопустимості ліквідації Закарпатською обласною державною адміністрацією «Редакційно-видавничої групи обласної Книги «Реабілітовані історією».
  3. Про участь представників Закарпатської крайової організації у навчальному семінарі для депутатів місцевих рад від Народного Руху України та зустрічі із активом Львівської крайової організації НРУ.
  4. Різне.

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення. Зокрема Провід ухвалив рішення про створення Координаційної ради Закарпатської крайової організації НРУ, на правах дорадчого колегіального органу із залученням широкого загалу громадсько-політичних активістів, та обрав її головою Маріана Токаря, відомого громадсько-політичного, наукового і культурного діяча.

Також учасники засідання негативно оцінили розпорядження колишнього  голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олексія Петрова «Про припинення (ліквідацію) “Редакційно-видавничої групи обласної Книги «Реабілітовані історією» від 30 жовтня 2020 р. № 647. З цього питання Провід Закарпатської крайової організації НРУ прийняв офіційну заяву-протест, яка буде узгоджена із іншими громадсько-політичними організаціями краю, та відтак надіслана Президенту України, Закарпатській ОДА та обласній раді, а також оприлюднена для засобів масової інформації та широкої громадськості.

Участь у роботі Проводу прийняли Віктор Бедь, Маріан Токар, Віктор Вк. Бедь, Віктор Понзель, Антоніна Вчорашня, Роман Чийпеш, Едуард Довбиш та Іван Келечен.

Учасники засідання хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять полеглих смертю героїв учасників Революції Гідності (2013 – 2014) до 7-х роковин піку убивства протестуючих на Майдані у Києві (18 – 20 лютого 2014).

Пресслужба ЗКО НРУ