Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Комісія з питань державотворення та духовності ГР при Закарпатській ОДА підтримує святкування Різдва Христового 25 грудня та ініціює розгляд питання про використання виділених коштів на потреби тероборони ЗСУ

191 переглядів

22 грудня 2022 р., в м. Ужгород у форматі офлайн та онлайн, відбулося чергове засідання Комісії з питань українського державотворення, духовності та борців за незалежність України Громадської ради при Закарпатській обласні державній адміністрації.

Комісія розглянула наступні питання порядку денного:

  1. Про  діяльності Комісії з питань українського державотворення, духовності та борців за незалежність України Громадської ради при Закарпатській обласній державній адміністрації (Доповідач: Віктор Бедь, голова Комісії).
  2. Про підтримку переходу на новоюліанський/григоріанський календар при святкуванні церковних свят, зокрема, Різдва Христового 25 грудня (Доповідач: Віктор Бедь, голова Комісії).
  3. Про ініціювання громадського розгляду питання про цільове використання виділених Закарпатською обласною радою та Закарпатською обласною військовою адміністрацією коштів на потреби 101-шої окремої бригади Закарпаття територіальної оборони Збройних Сил України (Доповідач: Віктор Бедь, голова Комісії).
  4. Про стан справ з ушанування борців за незалежність України у ХХ столітті (Доповідач: Антоніна Вчорашня, відповідальний секретар Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті).
  5. Різне

З усіх питань порядку денного було ухвалено відповідні рішення.

Пресслужба ЗКО НРУ