Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Представники командного складу 69-го ОБ 101-шої ОБр Закарпаття ТрО ЗСУ удостоєні високих церковних відзнак ПЦУ

178 переглядів

14 – 17 листопада 2022 р., з благословення Преосвященнішого Віктора Бедь, єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військового капелана, протоієрей Крістіан Рущак, настоятель Свято-Преображенського храму в смт Ясіня, благочинний Тячівсько-Рахівського міжрайонного благочиння, військовий капелан з душпастирським візитом відвідав військові підрозділи 69-го окремого батальйону (в/ч А7081) 101-шої окремої бригади Закарпаття територіальної оборони Збройних Сил України у місцях виконаннями ними бойового завдання.

В ході духовної візитації, 15 листопада ц. р., з благословення Блаженнішого Епіфанія Думенко, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Православної Церкви України та за поданням і благословенням Преосвященнішого Віктора Бедь, єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військового капелана, протоієрей Крістіан Рущак вручив окремим представникам командного складу 69-го окремого батальйону 101-шої ОБр Закарпаття ТрО ЗСУ високі церковні нагороди:

  1. Підполковнику Юрію КОВАЛЮК, командиру батальйону – орден «Святого великомученика Юрія Переможця»;
  2. Майору Сергію ДАВИДЕНКО, заступнику командира батальйону – орден «Святителя і чудотворця Миколая»;
  3. Головному сержанту Іллі ПЕТРЮК, старшині батальйону – орден «Преподобного Іллі Муромця, чудотворця Києво-Печерської обителі».

В ході вручення високих церковних нагород, протоієрей Крістіан Рущак, військовий капелан відслужив молебень за перемогу Українського війська над безбожними московськими окупантами і терористами в російсько-українській війні (2014 – 2022) та передав вітання і благословення від Преосвященнішого Віктора Бедь, єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військового капелана.

Пресслужба МКЄ ПЦУ