Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

РНБО внесла до санкційного списку Кирила

48 переглядів

До санкційного списку, який Рада нацбезпеки та оборони схвалила 30 вересня, потрапив патріарх РПЦ Кирило Гундяєв, а також колишній керівник відділу зовнішніх церковних відносин МП митрополит Іларіон Алфєєв.

Про це повідомила Економічна правда.

Також до переліку потрапила родина президента рф Путіна, ключові російські політики, олігархи та колаборанти.

Раніше у Міністерстві економіки заявили, що до санкційного переліку, ухваленого РНБОУ,  увійшли понад 3600 фізичних та юридичних осіб.

Так, серед ключових фізичних осіб, під санкції потрапили:

Російські посадовці та їхнє близьке оточення: перший заступник голови Адміністрації Путіна Сергій Кірієнко, близький до Путіна олігарх та засновник ПВК “Вагнер” Євгєній Прігожин, діти та родичі Путіна, а також – діти та родичі міністра зовнішніх справ РФ Сергія Лаврова.

Крім того, у списку є кум Путіна та екснардеп Віктор Медведчук зі своєю дружиною Оксаною Марченко, “младоолігарх” часів Януковича Сергій Курченко, експрезидент-втікач Віктор Янукович та його син Олександр Янукович.

Російські релігійні діячі: глава Російської православної церкви Володимир Гундяєв, ексдипломат Московського патріархату, а зараз – керівник Будапештсько-Угорською єпархією МП Іларіон Алфєєв.

Колаборанти: ставленик РФ на окупованій частині Херсонської області Володимир Сальдо, ставленик окупантів у частково окупованій частині Запорізької області Євгеній Балицький, підозрюваний у державній зраді екснардеп Ілля Кива.

Громадяни інших країн, що брали участь у псевдореферендумах на тимчасово окупованих територіях України.

РНБО 30 вересня ухвалила рішення про запровадження нових пакетів санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які причетні до розв’язування агресивної війни проти України чи які підтримують путінський режим.

Після схвалення санкцій відповідним рішенням РНБО, документи відправляють в Офіс президента, після чого глава держави вводить санкції своїм указом. Наразі відповідного указу президента Володимира Зеленського опубліковано не було.

Джерело:religionpravda