Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

У Києві вшанували пам’ять перших загиблих під час Революції Гідності. Фото і відео

43 переглядів

У Києві 25 січня відбулася акція пам’яті перших жертв Революції Гідності. Під час ходи учасники частково перекрили вулицю Грушевського.

Як передає кореспондент OBOZREVATEL, затор виник через покладання квітів на місці загибелі майданівця Михайла Жизневського, що розташоване на проїжджій частині вулиці Грушевського.

Участь в акції пам’яті перших загиблих на Майдані взяло приблизно сотня осіб (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Позначене місце загибелі майданівця
Люди біля меморіалу
Покладання квітів

Незважаючи на дощ, активісти пройшлися маршем від Майдану Незалежності до стадіону “Динамо”, де у 2014 році 22 січня загинуло четверо протестувальників.

Акція пам'яті відбулася 25 січня
Рух було частково перекрито

Учасники ходи несли фото убитих Сергія Нігояна, Андрія Вербицького, Романа Сеника та Михайла Жизневського, громадянина Білорусі.

Українці з фотографіями загиблих

Дехто вийшов на акцію з українськими прапорами. Люди скандували: “Герої не вмирають”. Учасників ходи супроводжувала поліція.

Хода в Києві
Акція пам'яті перших жертв Революції Гідності
Хода пройшла мирно
Учасників супроводжувала поліція
Люди зібралися в центрі Києва

Як повідомляв OBOZREVATEL:

  • Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) звинуватив владу експрезидента-втікача Віктора Януковича в численних порушеннях прав людини під час подій Революції Гідності в Україні.
  • Крім цього, на державу покладено відповідальність за смерть принаймні одного протестувальника.
  • Також ЄСПЛ одностайно ухвалив, що проти учасників революції було багаторазово порушено статті про заборону тортур, нелюдського і такого, що принижує гідність, поводження, про право на свободу та особисту недоторканність, про свободу зібрань і асоціацій, про право на життя, право на повагу до приватного та сімейного життя.

Джерело: news.obozrevatel.com