Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

В Закарпатській крайовій організації відзначили 102-гу річницю Хустського з’їзду народних комітетів Закарпаття за возз’єднання краю у складі єдиної Соборної України

202 переглядів

21 січня 2021 року, в м. Ужгороді, під час засідання Проводу Закарпатської крайової організації Народного Руху України було відзначено 102-гу річницю Хустського з’їзду народних комітетів Закарпаття за возз’єднання краю у складі єдиної Соборної України (21.01.1919).

Учасники засідання хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять всіх українських борців за возз’єднання Закарпаття у складі єдиної Соборної України в 1918 – 1921 рр. минулого століття та відзначили історичну значимість даного історичного акту в історії боротьби за національну і державну незалежність української нації та Держави України в ХХ столітті.

Участь у роботі Проводу Закарпатської крайової організації НРУ прийняли Віктор Бедь, Віктор Вк. Бедь, Олександр Черепаха, Антоніна Вчорашня, Віктор Понзель, Роман Чийпеш та Едуард Довбиш.

Пресслужба ЗКО НРУ