Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

Під удар у Попасній потрапили заступники Пригожина: могли загинути понад 100 “вагнерівців” із керівного складу окупантів

43 переглядів
Під удар у Попасній потрапили заступники Пригожина: могли загинути понад 100 'вагнерівців' із керівного складу окупантів

Збройні сили України завдали удару по штабу ПВК Вагнера в тимчасово окупованій Попасній Луганської області. Внаслідок прицільної атаки було знищено понад 100 російських найманців.

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Він зазначив, що офіційну і детальну інформацію повідомить Генштаб ЗСУ, але зараз вже відома кількість ліквідованих окупантів.

“Особливі деталі я поки що не можу озвучувати, будемо чекати вже офіційної заяви Генерального штабу. […] Але якщо зрештою виявиться, що понад 100 “вагнерівців” із керівного складу загинули, то це для нас вже не буде новиною”, – розповів Гайдай.

Водночас щодо інформації про присутність там “кухаря” кремлівського диктатора Володимира Путіна Євгена Пригожина, то його, найімовірніше, не було. Проте під удар потрапили його заступники. І їх, як наголосив Гайдай, більш ніж 100 осіб.

Залишки штабу ''вагнерівців'' у Попасній після удару ЗСУ
Залишки штабу ''вагнерівців'' у Попасній після удару ЗСУ

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що 14 серпня в окупованому місті Попасна Луганської області було знищено штаб найманців ПВК Вагнера. Навідником у цій ситуації виступив російський військовий кореспондент, який “злив” позиції загарбників.

Згодом інформацію про приліт підтвердили самі російські пропагандисти. Вони оприлюднили кадри, на яких окупанти розбирають завали, виносять тіла вбитих та поранених найманців.За словами народного депутата Олексія Гончаренка, удару по штабу “вагнерівців” було завдано з реактивної системи залпового вогню HIMARS, яку окупанти бояться найбільше.

Джерело: war.obozrevatel