Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Єпископ Віктор Бедь відслужив літію за Святішим Мстиславом Скрипником, Патріархом Київським і всієї України, Предстоятелем УАПЦ до 29-тих роковин його упокоєння

73 переглядів

11 червня 2022 р., у кафедральному храмі апостола українського Андрія Первозваного Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України в м. Ужгород (вул. Ференца ІІ Ракоці, 18 А), було відслужено заупокійну літію за Святішим Мстиславом Скрипником (10.04.1898, Полтава, Україна під окупацією Російської імперії – 11.06.1993, Ґрімсбі, Канада), Патріархом Київським і всієї України, Предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви (1990 – 1993), українським державним, політичним, громадським і церковним діячем, борцем за незалежність України та автокефалію Української Церкви в 1918 – 1993 рр., Першоієрархом УАПЦ в США та Діаспорі (1971/1969 – 1993) до 29-х роковин його упокоєння.

Поминальне богослужіння очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті.

У молитві до Отця нашого Небесного Преосвященніший владика Віктор Бедь просив прощення всіх земних провин, допущенних з власної волі чи під примусом небіжчиком, дарування його світлій душі вічного спокою та життя у піднебессі.

Пресслужба МКЄ ПЦУ