Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь відслужив молебень у районі виконання бойових завдань в/ч А7369 та в/ч А7081 ТрО ЗСУ

90 переглядів

30 травня 2022 р., виконуючи завдання у районах виконання бойових завдань військовослужбовцями в/ч А7369 (212-го окремого батальйону, м. Ужгород) та в/ч А7081 (69-го окремого батальйону, Рахівський район) 101-шої Закарпатської окремої бригади (А7029) територіальної оборони Збройних Сил України на сході нашої держави, як начальник групи цивільно-військового співробітництва 212-го окремого батальйону, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, військовий капелан, майор, у співслужінні з протоієреєм Крістіаном Рущаком, настоятелем  Свято-Преображенського храму в смт Ясіня, благочинним Тячівсько-Рахівського міжрайонного благочиння, військовим капеланом, відслужив молебні за мир і благополуччя в Україні, національну і духовну єдність української нації, за Перемогу Українського війська над підступними і безбожними рашистами – московськими путінсько-гундяєвськими окупантами, за збереження життя всіх українських воїнів і полонених, за щасливе життя наших рідних і близьких.

Під час архієрейського звернення та благословення, Преосвященніший владика Віктор Бедь наголосив на святості військового обов’язку і подвигу, захисті України від безбожних московських окупантів і терористів та закликав на всіх українських воїнів-захисників Боже благословення.

Пресслужба МКЄ ПЦУ