Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Слабкість нашої демократії в тому, що ми не були готові, небагато було таких лідерів, які дивилися далеко вперед.
В’ячеслав Чорновіл

Білоруські добровольці в Україні полонили російського снайпера. Відео

60 переглядів
Білоруські добровольці в Україні полонили російського снайпера. Відео

Бійці Батальйону імені Кастуся Калиновського взяли в полон російського снайпера. Його допитали і надали медичну допомогу.

Його напарника було ліквідовано в бою. Про це білоруські добровольці, які встали на захист України, повідомили у Telegram-каналі батальйону.

На викладеному білорусами відео чоловік із зав’язаними очима та зв’язаними за спиною руками відповідає на запитання захисників України.

Полонений росіянин зі снайперської пари

Він розповів, що звуть його Владиславом Литовченком, він уродженець Краснодарського краю РФ, зі станиці Нововолодимирської.

Полонений розповідав все ту ж традиційну для росіян байку, що він їхав на полігон.

“Прибув сюди на ешелоні. Спочатку сказали, що їдемо на полігон. Потім нас вивантажили після Армянська на станції і почали видавати бойову зброю”, – каже він.

“Як ти тут опинився? Класно тут?” – питають воїни.

“Не зовсім”, – відповідає окупант, який, схоже, у цей момент вже плаче.

Окупант розповідав, що вбивати українців приїхав, бо його "відправили"

Ні дівчини, ні дружини у нього немає. Тож він з дозволу військових передав вітання матері, Наталії Миколаївні Литовченко.

“Любиш маму?” – запитали у полоненого військові. Отримавши ствердну відповідь, вони запитали: “А як гадаєш, місцеві жителі своїх батьків не люблять? Навіщо ж ти сюди приперся?”.

“Нас відправили”, – пробурмотів у відповідь росіянин, який входив до снайперської пари.

Татуювання на тілі "освободителя"

“Після затримання російському снайперу, який вирішив здатися у полон, було надано медичну допомогу”, – зазначили бійці білоруського підрозділу.

https://www.oboz.ua/player/2901591.htm

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що на Харківщині СБУ взяла в полон 11 ворожих снайперів. Всі затримані були бійцями “115 полку” псевдореспубліки, створеної Росією на теренах тимчасово окупованих районів Донеччини.

Джерело:news.obozrevatel.com