Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Допустити дві державні мови, або одну державну, а одну офіційну – значить, зруйнувати державу. Я завжди наводжу в приклад євреїв, які відродили вже мертву мову і об’єдналися навколо неї.
В’ячеслав Чорновіл

Українські патріотичні організації пропонують перейменувати площу Шандора Петефі в м. Ужгород на площу на честь борців за незалежність України

313 переглядів

У зв’язку із військовою віроломною агресією російської федерації проти волелюбного українського народу та держави Україна, та, зокрема, зважаючи на підтримку російського агресора урядом Угорщини на чолі із Віктором Орбаном, з метою увіковічення історичної пам’яті борців за незалежність України в м. Ужгород, 9 квітня 2022 р., Президія Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, Провід Закарпатської крайової організації Народного Руху України та Закарпатський осередок ВГО «Молодий Народний Рух» звернулися з листом-клопотанням до Ужгородського міського голови (Богдан Андріїв) та Ужгородської міської ради з пропозицією перейменувати площу Шандора Петефі в м. Ужгород на площу на честь борців за незалежність України, на якій вже встановлено Пам’ятний Хрест на честь борців за незалежність України.

Лист-звернення підписали: Віктор Бедь, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України, Віктор Вк. Бедь, голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України та Віктор Понзель, голова Закарпатського осередку ВГО «Молодий Народний Рух».

Пресслужба ЗКО НРУ