Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

Роспатріарх Кіріл (Гундяєв) вкотре благословив військовиків РФ на вбивство українців та звинуватив Київську владу у «гоніннях на православ’я» | VIDEO

47 переглядів

3.03.2022, 22:00

EL – BG


13 березня 2022 року в неділю Торжества Православ’я очільник російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) очолив літургію та молебень у московському храмі Христа Спасителя.

Наприкінці богослужіння роспатріарх проголосив «проповідь», що була сповнена неправдивих тверджень кремлівської пропаганди, виправдовувала агресивну повномасштабну війну, розв’язану росією проти України, та фактично закликала військово-політичне керівництво РФ продовжити спроби окупувати територію сусідньої суверенної держави.

«Приходить влада (в Україні, – ред.) і з політичних мотивів не вважає можливим, щоб більшість православних належала РПЦ, Московському патріархату. І починаються утиски цих людей. Їх звинувачують ледве не у державній зраді, і хочуть, щоб вони не ходили до цієї церкви, яку вони образливо називають церквою окупанта», – так своєрідно охарактеризував ситуацію в Україні моспатріарх, визнавши, поряд з тим, що ніякої незалежної упц мп немає, а є «невід’ємна» частина московської Церкви в Україні. https://www.youtube.com/embed/rQoc_hmSgig?rel=0 

Втім, особливе обурення і почуття образи у патріарха Кіріла (Гундяєва) викликав той факт, що у середовищі духовенства Московського патріархату в Україні знайшлись люди, які насмілились назвати війну війною, росію – окупантом, і припинили поминати під час богослужінь його – очільника РПЦ.

На його думку, до такого рішення священнослужителів підштовхнули не варварські та антигуманні дії путінських військ в Україні, не ганебні обстріли цивільного населення та гуманітарних конвоїв, не вбивство росіянами більш ніж 80 дітей, а тиск «безбожної Київської влади».

У розрізі сказаних пропагандистських тез, моспатріарх Кіріл (Гундяєв) зауважив, що важливо зберегти єдність всього, як він висловився, «народу нашого», до якого він сміливо включив українців, білорусів та росіян, на всій, як він висловився, «нашій землі», до складу якої він так само безпідставно відніс територію сучасної України, Білорусі та російської федерації.

А зберегти цю «єдність», на переконання очільника рпц, мають окупаційні війська РФ. Тож для того, щоб закликати вищі сили на допомогу російським окупантам вбивати украінців та вчиняти загарбницький наступ на міста України, патріарх Кіріл (Гундяєв) вручив директору росгвардії віктору золотову, так звану, «августовську ікону Божої Матері».

Військовий злочинець Віктор Золотов, приймаючи ікону, поінформував моспатріарха та всіх присутніх з власним, унікальним баченням ходу російсько-української війни, яку він вкотре цинічно назвав «спецоперацією».

«Війська національної гвардії спільно зі збройними силами Російської федерації виконують всі поставлені задачі в ході цієї військової операції. Не все йде так швидко, як хотілося, але це все через те, за нацисти ховаються за спинами мирних громадян, осіб похилого віку, жінок та дітей. Облаштовують вогневі позиції в дитячих садках, школах, житлових будинках, але ми йдемо до наміченої цілі, а ця ікона буде захищати російське воїнство і наближати нашу перемогу», – запевнив очільник росгвардії.

Варто віддати належне віктору золотову, він не збрехав, коли сказав, що «нацисти ховаються за спинами мирних громадян, осіб похилого віку, жінок та дітей, облаштовують вогневі позиції в дитячих садках, школах, житлових будинках». Щоправда, він не постарався уточнити, що ця поведінка притаманна саме путінським військам, які воюють проти України, і саме російські підрозділи визнані цивілізованим світом як нацисти.

Та єдине, що у цій ситуації заслуговує на беззаперечну увагу, – це той факт, що очільник рпц патріарх Кіріл (Гундяєв) повністю припинив навіть імітацію поведінки духовного лідера і перекваліфікувався на топ-пропагандиста путінського режиму. Адже будь-яка людина, яка керується завідомо неправдивими ідеями для виправдання масових вбивств та геноциду, і навіть закликає благословення вищих сил для продовження агресивної, нічим не виправданої війни, не може мати права називатись духовним лідером чи моральним авторитетом.

Джерело: df.news

Джерело:doxologiainfonews.com