Закарпатська крайова організація
Народного Руху України
Перебираючи в пам’яті тюремні роки, пригадую, як було важко у перші дні після першого арешту. Мене кинули в камеру до смертників. Хотіли відразу зламати. Але мене не можна було зламати, адже я вже тоді написав свої книги “Правосуддя чи рецидив терору” і “Лихо з розуму” – про те, як хтось ламався, а хтось вистояв.
В’ячеслав Чорновіл

США покарають китайські компанії, які допоможуть Росії обійти санкції

84 переглядів
Китай покарають за допомогу Росії

Китайські компанії, які ігноруватимуть санкції проти Росії, ризикують втратити доступ до американського обладнання та програмного забезпечення. Таким чином, Кремлю хочуть закрити способи обходу обмежень.

Про це заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо, пише The New York Times. Раніше США заборонили продавати Москві деякі високотехнологічні продукти, зокрема чіпи.

Експортний контроль США поширюється як на американські компанії, а й у компанії з усього світу, які використовують американське програмне забезпечення чи технології виробництва своєї продукції. У тому числі це багато китайських компаній.

Росія “безумовно, заграватиме з іншими країнами, щоб оминути наші санкції та контроль за експортом”, сказала Раймондо. За її словами, у відповідь на це Білий дім може фактично закрити виробника напівпровідників SMIC чи будь-які інші китайські компанії, які ігнорують санкції.

SMIC і так перебуває під санкціями з 2020 року, але деякі американські компанії, зокрема Lam Research, Entegris, Qualcomm та Applied Materials, з дозволу Бюро промисловості та безпеки США співпрацюють із китайським виробником та надають йому технології для створення мікроелектроніки. Тобто, по суті, США можуть заборонити SMIC працювати з Росією.

Заборона на постачання напівпровідників стане найбільш руйнівною для російської космічної промисловості. Також заборона може вдарити і розвитку цивільної авіації в Росії. Крім того, в РФ не зможуть збирати автомобілі та гаджети замість тих, що перестали продавати західні компанії.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZREVATEL. Не ведіться на фейки!

Джерело:news.obozrevatel.com